Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

αργά το πρωί -> τα 9 από τα 10 σύκα της φωτογραφίας (το 1 είχε σκουλήκια!).


αργά το μεσημέρι -> 1 καρότο ωμό.


νωρίς το απόγευμα -> 9 κολοκύθια βραστά (φωτογράφισα τα 7), 5 καρότα βραστά, 5 πιπεριές ψητές, 2 αυγά βραστά.





αργά το απόγευμα -> το 1,5 από τα 2 ροδάκινα της φωτογραφίας.


βράδυ -> 2 γεμάτες χούφτες αμύγδαλα ωμά (μουλιασμένα στο νερό για 4 ώρες).


Καληνύχτα!

:-)

Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Καλημέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Την Κυριακή έφαγα...

νωρίς το πρωί -> 2 χούφτες φυστίκια αράπικα, 1 πιάτο γιαούρτι αγελαδινό 2% με 1,5 κ.σ. μέλι.



αργά το πρωί -> 2 κομμάτια τυρί γραβιέρα.


νωρίς το μεσημέρι -> 1 μεγάλο πιάτο χωριάτικη σαλάτα, 1 μεγάλο κομμάτι αρνί βραστό (+ ακόμα 1 μικρό που δεν φωτογράφισα), 2 κομμάτια αρνί ψητό, (μετά από μισή ώρα περίπου: ) 4 μικρά κομμάτια αρνί τσιγαριαστό.




νωρίς το απόγευμα -> 1 πιάτο καρπούζι.


νωρίς το βράδυ -> 3-4 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.γλ. μέλι, 2 χούφτες φυστίκια αράπικα.



αργά το βράδυ -> 1 μπωλάκι γιαούρτι με σιρόπι (από κάποιο γλυκό του κουταλιού), (μετά από 1 ώρα: ) 1 χούφτα φυστίκια αράπικα.




Σήμερα έφαγα πραγματικά πολύ. Τρώω πολύ εδώ και 2-3 μέρες, όμως σήμερα ήταν το αποκορύφωμα! Είχα ανησυχήσει ότι μπορεί να είναι η επανεμφάνιση της συναισθηματικής υπερφαγίας, όμως συνειδητοποίησα ότι σε περίπου 1 εβδομάδα περιμένω τις "ιδιαίτερες" ημέρες του μήνα, και, όπως κάθε φορά, αυξάνεται αρκετά η όρεξή μου. Βέβαια, πέρα από την φυσιολογική αυξημένη όρεξη, σήμερα πιστεύω το παράκανα. Τύψεις δεν έχω, το ευχαριστήθηκα ό,τι έφαγα, αλλά για πολλές ώρες μέσα στην ημέρα ένιωθα δυσφορία από το πολύ φαγητό. Αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να το κάνω στον εαυτό μου. Γι' αυτό θα προσπαθήσω την επόμενη φορά να φάω πιο φυσιολογικές ποσότητες.

Το μεσημέρι, επειδή είναι μια ιδιαίτερη ημέρα σήμερα, είχαμε πολύ αρνί στο τραπέζι, μαγειρεμένο με διάφορους τρόπους. Έφαγα αρχικά μια μεγάλη ποσότητα κρέατος (μου αρέσει πολύ το αρνί, ειδικά αυτό, που ήταν από τον παππού μου) με σαλάτα, και σταμάτησα. Για μισή ώρα έκανα κάποιες δουλειές, και μετά ήθελα να φάω και από το αρνί που ήταν τσιγαριαστό. Ντρεπόμουν όμως να το φάω μπροστά σε όλους (είχαμε τραπέζι στο σπίτι) και πήρα το πιάτο που φαίνεται στην φωτογραφία με τα 4 μικρά κομμάτια, και κλείστηκα σ' ένα δωμάτιο να το φάω μόνη μου. Πρώτη φορά το έκανα αυτό στους τόσους μήνες διατροφής! Θυμήθηκα τα παλιά χρόνια που έπαιρνα σοκολάτες και άλλα γλυκά και τα έτρωγα κρυφά, για να μην αρχίσουν πάλι να μου λένε ότι θα πεθάνω απ' το πάχος και άλλα χαριτωμένα! Το ότι έφαγα το παραπάνω αρνί κρυφά, θα μπορούσε να είναι σημάδι συναισθηματικής υπερφαγίας, όμως πιστεύω ότι απλά ήθελα να φάω πολύ αρνί σήμερα, χωρίς να φανώ "ένα μικρό γουρουνάκι" στους φίλους και τους συγγενείς! :-p  Βέβαια, δεν θα έπρεπε να νιώθω έτσι, αλλά τέλος πάντων!

Αργά το βράδυ είχαμε πάει σε μια καφετέρια και ήθελα να πάρω κάτι να φάω (είχαν περάσει 3 ώρες από το προηγούμενό μου γεύμα). Παράγγειλα γιαούρτι με μέλι. Αυτό που μου έφεραν ήταν γιαούρτι με σιρόπι από κάποιο γλυκό του κουταλιού (χωρίς να μου πουν ότι δεν είναι μέλι). Αρχικά μου φάνηκε περίεργη η γεύση για μέλι, όμως φαντάστηκα ότι θα είναι κάποιο άλλο είδους μέλι. Περίπου στα μισά του μπωλ συνειδητοποίησα ότι αυτό ήταν σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (μάλλον νεράτζι). Παρ' όλ' αυτά συνέχισα να το τρώω μέχρι το τέλος (σκέφτηκα "δεν θα πάθω και τίποτα από λίγο σιρόπι"). Όμως μετά που το έφαγα, δυστυχώς μου άφησε αυτήν την άσχημη αίσθηση που μου αφήνουν όλα τα τρόφιμα που έχουν μέσα ζάχαρη: μια πίκρα στο πίσω μέρος του στόματος. Και αυτή η αίσθηση παρέμεινε γι' αρκετή ώρα, παρόλο που ήπια αρκετό νερό. (Πιστεύω ότι ο κύριος λόγος που έφαγα τα φυστίκια 1 ώρα μετά, ήταν ότι ήθελα να μου φύγει αυτή η άσχημη αίσθηση.) Απλά επιβεβαιώθηκε γι' ακόμα μια φορά ότι τα τρόφιμα με ζάχαρη δεν ταιριάζουν στον οργανισμό μου. Και όταν μου προσφέρουν σαν κέρασμα κάποιο γλυκό με ζάχαρη (που δεν μπορώ να το κρατήσω για να το δώσω σε κάποιον άλλον), όσο μικρό κι αν είναι αυτό, θα το αρνούμαι χωρίς να νιώσω ενοχές ότι προσβάλλω τον άλλον. Γιατί δεν θέλω να τρώω τρόφιμα που μου χαλάνε την γεύση προκειμένου να ευχαριστήσω κάποιον (οποιονδήποτε) άλλον.

Αυτά! Θα προσπαθήσω τις επόμενες ημέρες να τρώω πιο φυσιολογικές ποσότητες για τον οργανισμό μου.

Να έχουμε όλοι μια υπέροχη εβδομάδα!

:-)

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερα έφαγα...

πρωί -> 1 γεμάτο πιάτο ντομάτα, 1 πιάτο φακές, 1 χούφτα φυστίκια αράπικα ψημένα και ανάλατα.




νωρίς το μεσημέρι -> 2 μεγάλα αγγούρια, 1 πιπεριά, 3 κομμάτια αγκινάρας βραστά, 3 αυγά βραστά.




απόγευμα -> 1 ροδάκινο, (μετά από 1 ώρα: ) 1 πορτοκάλι.



νωρίς το βράδυ -> 1 γεμάτο πιάτο γιαούρτι, 1,5 κ.σ. μέλι.


αργά το βράδυ -> 1 χούφτα φυστίκια αράπικα ψημένα και ανάλατα.



Σήμερα έφαγα πολύ. Αισθάνομαι ότι έφαγα παραπάνω απ' όσο είχα πραγματικά ανάγκη. Δεν μπόρεσα ν' ανιχνεύσω αν είχα συναισθηματική πείνα.
Όμως ό,τι έφαγα, έφαγα! Τα ευχαριστήθηκα! Δεν νιώθω ενοχές!

Να είμαστε όλοι καλά!

:-)

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Την Παρασκευή έφαγα...

πρωί -> τα 3 από τα 5 σύκα της φωτογραφίας (τα 2 είχαν σκουλήκια! :-p ), 2 χούφτες φυστίκια αράπικα ψημένα και ανάλατα.



μεσημέρι -> 1 πιάτο χωριάτικη σαλάτα, 1 πιάτο φακές κοκκινιστές, 3 κομμάτια μοσχάρι κοκκινιστό.




απόγευμα -> 1 πιάτο καρπούζι (τρώω και το άσπρο μέρος γιατί μου αρέσει, είναι δροσιστικό!).


βράδυ -> 1 ροδάκινο, (μετά από 1 ώρα: ) 2 χούφτες αμύγδαλα ωμά και ανάλατα.



:-)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Την Πέμπτη έφαγα...

πρωί -> 1 πιάτο καρπούζι, (μετά από λίγο: ) 1 αχλάδι.



μεσημέρι -> 1 πιάτο χωριάτικη σαλάτα, 1 πιάτο φακές κοκκινιστές, μισό παξιμάδι κριθαρένιο (ολικής άλεσης).




απόγευμα -> 2 ροδάκινα (έφαγα πρώτα το ένα και μετά από 40 λεπτά το άλλο).


βράδυ -> 2 μεγάλα αγγούρια, 1 χοιρινή μπριζόλα ψητή.




Σήμερα έφαγα ένα "ψωμοειδές" -το μισό παξιμάδι το μεσημέρι- μετά από πολύ καιρό αποχής από κάθε είδους ψωμοειδή. Δεν αισθανόμουν ότι το ήθελα, όμως το έφαγα για δύο λόγους. Αφ' ενός για ν' αποδείξω στον εαυτό μου ότι δεν έχω "δαιμονοποιήσει" τα ψωμοειδή, και αφετέρου (και κυρίως), για να δω πώς αντιδράει ο οργανισμός μου τρώγοντας ένα προϊόν ολικής άλεσης. (Εννοείται το παξιμάδι ήταν ολικής άλεσης... δεν θα έτρωγα κάτι με άσπρο αλεύρι, γιατί ξέρω ότι είναι άχρηστο και επικίνδυνο.)
Αυτό που παρατήρησα λοιπόν, ήταν ότι είχε μια έντονη γλυκειά γεύση, όχι γλυκειά σαν ζάχαρη, αλλά γλυκειά σαν άμυλο. Και προσωρινά, σαν να "επισκίασε" τις ωραίες αλλά πιο ήπιες γεύσεις της σαλάτας και της φακής που έτρωγα ταυτόχρονα. Έκανε δηλαδή (σε μένα τουλάχιστον) ό,τι και τα ψωμοειδή από άσπρο αλεύρι: επισκίασε την ιδιαίτερη νοστιμιά των υπολοίπων, φυσικών τροφίμων. Αυτό είναι κάτι που δεν μου αρέσει καθόλου. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που επιλέγω να μην έχω ψωμοειδή (έστω και ολικής άλεσης) στην διατροφή μου.
Κατά τ' άλλα, ούτε μ' ενόχλησε στο στομάχι, ούτε μου δημιούργησε κάποια πείνα μετά (ανισορροπία στην γλυκόζη του αίματος). Δεν θα μπορούσε άλλωστε, αφού η ποσότητα που έφαγα ήταν μικρή, και το έφαγα ταυτόχρονα με τροφές που έχουν χαμηλό και μέτριο γλυκαιμικό δείκτη (που διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα την γλυκόζη στο αίμα).

:-)

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Καλησπέρα αγαπημένο Ημερολόγιο!

Σήμερις έφαγα...

πρωί -> 1 γεμάτο πιάτο σταφύλι.


μεσημέρι -> 1 γεμάτο πιάτο χωριάτικη σαλάτα, 1 γεμάτο πιάτο κατσίκι με πράσινα φασολάκια κοκκινιστά.



απόγευμα -> 1 πιάτο σταφύλι.


βράδυ -> 2 γεμάτες χούφτες φυστίκια αράπικα ψημένα και ανάλατα.



Επειδή αύριο και μεθαύριο δεν θα έχω πρόσβαση στο ίντερνετ,
θα μοιραστώ μαζί σου το τί θα έχω φάει (με το καλό!) το Σάββατο 29/8!

Να είμαστε όλοι καλά!

:-)